Idealne, wspaniałe i
pyszne rozwiązanie na sierpniowy weekend. Kulinarne
pomysły i fascynujące połączenia w kuchni Adama Kozaneckiego zapisane na
kartach książki Gotowanie jest super. Zapraszam!
Adam Kozanecki –
finalista ostatniej edycji popularnego programu Master Chef zaskoczył swoich
fanów. 13 kwietnia nakładem Wydawnictwa Feeria ukazała się autorska książka
kucharska jednego z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce. Czy warto po
nią sięgnąć? Z pewnością! Piękna, twarda oprawa i iście przepyszne fotografie
to nie lada gratka dla miłośników kuchni.
Na kartach książki
poznacie krótką historię Kozaneckiego, pełen wspomnień i smaków rodzinny Uniejów,
sezonowe przysmaki i przyprawy ogrodu. Autor zachęca nas do powrotu do kuchni
naszych babć, pokazuje nowe oblicze czerniny, kaczki czy kisielu z suszu, a
także dżemów i weków, popularnych w każdym domu. Nie zabrakło również znanej z
programy rolady z bażanta, włoskich specjałów i amerykańskich burgerów.
Znajdziemy przepisy na
każdą okazję! Śniadania, zupy, desery, dania główne – wszystko, czego dusza
zapragnie. Każda receptura jest wyjątkowo precyzyjna i każda pozwala na pobudzenie
kubków smakowych. Sądzę, że nie ma osoby, która nie znajdzie tam choć jednego
przepisu dla siebie. Jak na debiutancką książkę, Kozanecki stanął na wysokości
zadania.
2 opinii:
Posiadam tę książkę w swoim zbiorze :) Jeszcze nie miałam okazji przyrządzić żadnego z dań proponowanych przez Kozaneckiego, ale z pewnością kiedyś przyrządzę jakiś deser. Jestem ogromnym łasuchem ;)
OdpowiedzUsuńPs. majowy weekend już nas pożegnał :P
Chcę!
OdpowiedzUsuńDziękuję!