"Bosacka po polsku" - czyli jak gotować jeszcze lepiej

15:52

Czas na kulinarny szał! Święta tuż, tuż, a więc czas przygotować się na gastronomiczną przygodę! Jako pierwszą – przedstawiam Wam  najnowszą książkę Katarzyny Bosackiej – Bosacka po polsku.



Jak sama nazwa wskazuje, przed Wami prawdziwie polska uczta w niecodziennym wydaniu. Autorka przedstawia nam tradycyjne zimne i gorące przystawki, zupy, dania główne i desery. Wiele przysmaków na co dzień króluje na naszych stołach, jednak większość została okraszona szczyptą designu i wysublimowania. Jako, że zbliżają się święta, oczarowały mnie pierogi. Pyszne, kolorowe, bajeczne pod każdym względem. Nie zabrakło też uwielbianych przez wielu śledzi, chłodników – botwinki z przepiórczym jajkiem, ogórkowego z odrobiną liści mięty i nutką malin czy jagodowego z uszkami na słodko – jak i tradycyjnych placków ziemniaczanych, przełamanych nowymi konwenansami, sajgonek z kapustą i grzybami, ryb przyrządzonych w rozmaity sposób, gęsi, kaczki i indyka, które z pewnością będziecie chcieli wypróbować w swojej kuchni.

Sprawdź na stronie Wydawnictwa
Dla smakoszy, Bosacka przygotowała desery, które z pewnością zagoszczą na moim stole. Gruszka w miodzie z bakaliami, ajerkoniak z jeżynami, sernik na zimno, który pokocha mój chłopak i panna cotta z… makiem! To wszystko i wiele innych prostych, acz niecodziennych, potraw czeka na Was w tej książce. Nie czujecie się jeszcze przekonani? Gratką dla pasjonatów i tych, którzy uwielbiają gotować są opisy do każdego z dań. Autorka otwiera nam oczy – mówi jak kupować odpowiednie produkty, jak je przechowywać i na co zwracać uwagę. Wiecie, jaka jest różnica między śmietaną a śmietanką? A może musicie dobrać odpowiedni składnik do swojego dania? Ta książka jest właśnie dla Was! Bosacka po polsku to nie tylko zbiór przepisów, ale i świetny zastrzyk wiedzy, która odmieni Wasze potrawy. Polecam! Książka Bosacka po polsku to idealna propozycja na prezent dla każdego kucharza.



You Might Also Like

6 opinii:

  1. Chociaż książka nie do końca wpisuje się w moje gusta, przyznam, że chętnie zaczerpnęłabym inspiracje dotyczące wspomnianych pierogów. Może w końcu wyszłyby mi takie, jak powinny, a czymś nowym zaskoczyłabym wszystkich domowników :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba powinnam się zaopatrzyć w taką książkę, może wtedy chociaż zaczęłabym robić cokolwiek w tej kuchni XDD Chociaż ja strasznie grymaszę nad jedzeniem i nie przepadam za takimi "wydziwionymi" daniami :D
    Pozdrawiam,
    BOOK MOORNING

    OdpowiedzUsuń
  3. informacja o tym, jak kupować produkty do potraw jest ciekawym dodatkiem do tradycyjnej książki kulinarnej :D pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kojarzę ją z tego programu konsumenckiego - fajnie sie oglądało

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealny prezent dla mnie, brak mi pomysłów na smaczne potrawy i cierpliwości do gotowania, chociaż bardzo chciałabym to zmienić i wreszcie pozytywnie zaskoczyć moją rodzinę;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo często oglądam jej program, a moja mama jest jej wielką fanka ;P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję!

Recenzja "Harry Potter i Przeklęte Dziecko"

Ta dziewczyna naprawdę czerpie z życia pełnymi garściami i bierze jak swoje

Ta dziewczyna naprawdę czerpie z życia pełnymi garściami i bierze jak swoje
Wywiad: Portal Warszawa i Okolice

Recenzja książki: Sodoma

Recenzja książki: Sodoma
Sodoma. Hipokryzja i władza w Watykanie